Завершилося літо. І кожен з нас ще не встиг забути своїх вражень від літнього відпочинку. Дуже багато людей відпочивало у Карпатах. Залишилися незабутні враження від спілкування з чарівною природою, з місцевими мешканцями. Сподобалася і гуцульська кухня.
Особливо наші туристи полюбляють страви, приготовлені в автентичній хаті самими господарями. Гуцульська кухня вирізняється простотою і, водночас, оригінальністю. Місцеві господині – справжні спеціалісти у своїй справі. Їхні страви надзвичайно смачні, адже готують їх із натуральних домашніх продуктів. Найуживаніші серед них: кукурудзяне борошно й крупа, картопля, квасоля, гриби і, звичайно ж, бринза (бриндза), або «бриндзя», як лагідно називають її самі гуцули.
Головою на столі у гуцулів, як і скрізь в Україні, є хліб, але щоденний хліб у них був прісним. Це найчастіше корж з кукурудзяного борошна. До хлібного тіста додають варену картоплю.
Голубці гуцули готують переважно із кукурудзяної крупи. Зараз до них
...
Читать дальше »